-Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Δήμου και αναδόχου εταιρίας

Ξεκινά τις επόμενες μέρες το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης των δρόμων που συνδέουν την Εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας με τις Κοινότητες Πελοπίου και Πλατάνου, καθώς και την Κοινότητα Φλόκα με την Αρχαία Ολυμπία, προϋπολογισμού 1.600.000€.

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου υπογράφηκε η σύμβαση για το σημαντικό αυτό έργο, από τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ. Αλέξιο Δηλάρη, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Φλέσσα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι παρεμβάσεις θα γίνουν ως εξής:

Από E.O. έως Κοινότητα Πελοπίου: Ο δρόμος αποτελεί τη βασική οδό επικοινωνίας της Κοινότητας Πελοπίου από την Εθνική Οδό Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, έχει αυξημένη κυκλοφορία και απαιτεί βελτίωση. Στη σημερινή κατάσταση δεν διαθέτει πρόσβαση πεζών, αποτελεί δε τη μοναδική σύνδεση του οικιστικού ιστού της Κοινότητας Πελοπίου με τις ιδιόκτητες αγροτικές εκτάσεις επί της Ε.Ο.

Θα γίνει καθαρισμός του παρακείμενου ρέματος, κατασκευή συρματοκιβωτίων σε επικίνδυνες στροφές με έντονες υποσκαφές, ενίσχυση επικίνδυνων τμημάτων με λίθους λατομείου, καθώς και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης σε συνέχεια υφισταμένου τοίχου, για προστασία της οδού από το παρακείμενο ρέμα.

Θα κατασκευαστούν ακόμη νέα πεζοδρόμια πλάτους 1,50 μ. περίπου στην αριστερή πλευρά της οδού με κατεύθυνση από την Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας προς Πελόπιο και μέχρι το γήπεδο, σε μήκος 1.100μ. καθώς και μετά τη σιδηροδρομική γραμμή 300μ. αριστερά και 160μ. δεξιά του δρόμου και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος των 1.600μ.        

Ακόμη θα γίνει διαπλάτυνση και εξομάλυνση 3 επικινδύνων στροφών με περιορισμένη ορατότητα για τα οχήματα που εγκυμονούν κίνδυνο ατυχήματος (γωνία σχεδόν 90ο) στο ύψος του γηπέδου. Σε ολόκληρη την οδό προβλέπεται ασφαλτόστρωση, αντικατάσταση εγκαρσίων σχαρωτών και οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση της οδού.

Από E.O. έως Κοινότητα Πλατάνου: Πρόκειται για τη βασική οδό επικοινωνίας με την Κοινότητα Πλατάνου δεδομένης της πρόσβασης από την Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, με αυξημένη κυκλοφορία που απαιτεί βελτίωση των τεχνικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών της. Στη σημερινή κατάσταση δεν διαθέτει πρόσβαση πεζών.    

Θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια πλάτους 2μ. περίπου στην αριστερή πλευρά της οδού (από Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας προς Πλάτανο), καθώς και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος των 1.000μ. Σε ολόκληρη την οδό προβλέπεται ασφαλτόστρωση σ’ όλο το πλάτος, ενώ θα γίνει δεντροφύτευση, εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος και τοποθέτηση καθιστικών και κάδων απορριμμάτων. Τέλος προβλέπεται οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση της οδού.

Από Φλόκα έως Αρχαία Ολυμπία: Αποτελεί τη βασική οδό επικοινωνίας της Κοινότητας Φλόκα με την έδρα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Έχει αυξημένη κυκλοφορία και δεν διαθέτει πρόσβαση πεζών.

Θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια πλάτους μέσου πλάτους 1,80 μ. περίπου στην δεξιά πλευρά της οδού με κατεύθυνση από την Αρχαία Ολυμπία προς Φλόκα και μέχρι μήκους 850μ, καθώς και τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού σε όλο το μήκος των 850μ. Επίσης θα κατασκευαστεί κρασπεδόρειθρο μήκους 400μ. για την υποστήριξη του πρανούς ανάντη του πεζοδρομίου. Τέλος προβλέπεται οριζόντια σήμανση της οδού.

Και στις τρεις περιπτώσεις θα κατασκευαστούν αγωγοί ομβρίων και φρεάτια που θα συνδεθούν με τα υφιστάμενα δίκτυα και θα τοποθετηθούν καθιστικά και κάδοι απορριμμάτων σε θέσεις που θα υποδειχθούν από τον Δήμο.

Γεωργιόπουλος: «Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας»

Ο κ. Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις και χαίρομαι ιδιαίτερα που καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Με τα έργα που θα γίνουν δίνουμε λύση σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφαλή οδική πρόσβαση σ’ αυτές τις μεγάλες Κοινότητές μας, τις πιο κοντινές στην έδρα του Δήμου μας. Οι συνδετήριοι δρόμοι από την Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας προς Πελόπιο και Πλάτανο είναι επικίνδυνοι, με αρκετά τεχνικά προβλήματα, με σχετικά μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων αλλά και κίνηση πεζών. Αντίστοιχα προβλήματα έχουμε και στο δρόμο που συνδέει την Κοινότητα Φλόκα με την Αρχαία Ολυμπία, ιδίως το καλοκαίρι με την αυξημένη κίνηση οχημάτων και πεζών, λόγω και της λειτουργίας του μεγάλου ανοιχτού θεάτρου. Όταν το έργο παραδοθεί τα χωριά μας αυτά θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες προσβάσεις που βελτιώνουν και την συνολική τους εικόνα».

Αντίστοιχα, ο κ. Φλέσσας δήλωσε: «Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα συμβάλλει στην ασφάλεια κίνησης οχημάτων και πεζών καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση μεγάλων αστικών ιστών του Δήμου μας. Τα έργα επίσης θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων των τριών Κοινοτήτων. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της μελέτη για το έργο και η όλη διαδικασία υποβολής προς χρηματοδότηση έγινε με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και τον ειδικό σύμβουλο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο, με μεγάλη προσπάθεια και υψηλό πνεύμα συνεργασίας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest