Την ικανοποίησή τους για την διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα μοτοσυκλέτας «1ο Olympia Rally 2021» εξέφρασαν σε δηλώσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπισμού – Εθελοντισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού – Τουρισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος.

Πρόκειται για έναν νεοπαγή αγώνα μοτοσικλέτας με προοπτική, διάρκειας πέντε αγωνιστικών ημερών, που αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 120 αγωνιζόμενους – μέλη πληρωμάτων από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και quads (τετράτροχα) με τεράστια σημασία, τόσο από τουριστικής όσο και οικονομικής, πολιτιστικής πλευράς, όχι μόνο για το Δήμο και την περιοχή μας αλλά και τη χώρα μας.

Το 1ο Olympia Rally ξεκινά από 7 έως 12 Ιουνίου, με την άδεια της Αθλητικής Μοτοσικλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ). Επίσημη εκκίνηση θα γίνει την Τρίτη 08 Ιουνίου 2021 και ώρα 13:00 μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με καθημερινές εκκινήσεις από την πόλη με προορισμό διάφορες περιοχές του Δήμου και της Ηλείας.

Αθλητικά καινοτόμα δράση

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε τα εξής: «Υποδεχόμαστε στον τόπο που αποτελεί την κορωνίδα του πολιτισμού κ του αθλητισμού, την Αρχαία Ολυμπία, μια πραγματικά σπουδαία διοργάνωση μηχανοκίνητου Αθλητισμού, το Olympia Rally raid, μια διοργάνωση που φιλοδοξούμε να γίνει θεσμός, καθώς πρόκειται πραγματικά για μια αθλητικά καινοτόμα δράση, έναν μηχανοκίνητο μαραθώνιο, που όμοιός του δεν έχει μέχρι τώρα λάβει χώρα στην περιοχή μας. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πάντοτε παρούσα σε κάθε τι που επιφέρει ανάπτυξη του τόπου, σε κάθε δράση που προσεγγίζει με σεβασμό και αναπτυξιακή προοπτική τον Ιερό τόπο της Ολυμπίας. Η συνεργασία Δήμου & Περιφέρειας είναι αρραγής & συνεχόμενη, με σκοπό, όπως έχει τονίσει και ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, η Αρχαία Ολυμπία να αποτελέσει σύντομα παγκόσμιο κέντρο ανάπτυξης,ό πως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της.

Ο κ. Σπηλιόπουλος από την πλευρά του, τόνισε: «Ο συγκεκριμένος αγώνας προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προάγει τον αθλητικό τουρισμό, προσφέροντας μεγάλη επισκεψιμότητα στο Δήμο μας, από όλη την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο από πλευράς αγωνιζομένων, δημοσιογράφων, θεατών, κάτι που χρειάζεται ο τόπος μας στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας. Αγκαλιάζουμε αυτή την προσπάθεια μαζί με τους φορείς της Αρχαίας Ολυμπίας (ΑΟΛΜΟ, Ένωση Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο, Ολυμπιονίκη, Πάρκο Ολυμπιονικών κ.α.) τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα που βοηθούν στην επιτυχία αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, το οποίο τονώνει σημαντικά την περιοχή μας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest