-Από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ποσό ύψους 3.961.138 ευρώ για την πρόταση «Ανάπτυξη της Υπαίθρου – αγροτική οδοποιία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» που είχε υποβάλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αριθμόν 3759/03-03-2021 αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, τσιμεντόστρωσης και χαλικόστρωσης στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων. Η αγροτική οδοποιία αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, ιδίως τώρα που οι πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στο αγροτικό οδικό δίκτυο. Με την ένταξη και αυτού του έργου, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει πλέον εξασφαλίσει μέχρι τώρα συνολικά από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» 12.422.000 ευρώ, αφού έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και αποχέτευση λυμάτων των οικισμών Πελοπίου, Πλατάνου, Φλόκα, του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού & σύνδεση με την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων –Β΄ φάση» με συνολικό προϋπολογισμό 8.461.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που η μεγάλη προσπάθειά μας να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος του Δήμου, φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα έργα αγροτικής οδοποιίας που εξασφαλίσαμε από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” θα δώσουν νέα πνοή στις Κοινότητες του Δήμου μας, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα των δημοτών μας. Με τα έργα αυτά θα δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρονίζουν και ταλαιπωρούν χιλιάδες Δημότες μας, καθώς το αγροτικό οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές του Δήμου μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, ιδίως μετά τις πυρκαγιές που επιδείνωσαν την κατάσταση».

Επιβράβευση των προσπαθειών

Ο κ. Γεωργιόπουλος, συνεχίζοντας, τόνισε ότι η μελέτη εκπονήθηκε μετά από υποδείξεις των Προέδρων των Κοινοτήτων και πρόσθεσε: «Η μεθοδικότητα και η προσήλωση στο στόχο μας, που είναι η άμεση ανταπόκριση στις προσκλήσεις όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, επιβραβεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Δουλέψαμε με αφοσίωση και συνέπεια, κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες της πανδημίας, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες του έμψυχου δυναμικού της Τεχνικής μας Υπηρεσίας και των επιστημονικών μας συνεργατών, πετυχαίνοντας να εξασφαλίσουμε συνολικά για Δήμο και ΔΕΥΑ 12,5 εκ ευρώ περίπου, από τα 18 εκ. που ανέρχεται το σύνολο των προτάσεων χρηματοδότησης που έχουμε υποβάλλει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Σ’ αυτό, βεβαίως, συνέβαλε καθοριστικά ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Σύντομα εκτιμώ ότι θα έχουμε και άλλα θετικά αποτελέσματα για τις υπόλοιπες υποβληθείσες προτάσεις».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή, πιστής τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Δημότες και συνεχίζοντας την άοκνη προσπάθειά της για εξεύρεση χρηματοδοτήσεων έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, κατάφερε να εξασφαλίσει πίστωση 4 ε. ευρώ περίπου για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας. Ζώντας σ’ ένα Δήμο που έχει έντονη αγροτική δραστηριότητα, με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν από την παραπάνω χρηματοδότηση, γίνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη η πρόσβαση των κατοίκων στα ελαιοστάσια και σε αγροτικούς δρόμους συχνής κυκλοφορίας. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για εξεύρεση πόρων και υλοποίηση έργων σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Η έλλειψη προσωπικού, η εκ περιτροπής εργασία λόγω covid αλλά και οι καταστροφικές πυρκαγιές καθιστούν δυσκολότερο το έργο μας και απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια και αγώνα για την υλοποίησή τους. Παρ’ όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι γιατί τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις μας δίνουν δύναμη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest