Η Μικτή Χορωδία Πύργου πιστή στους σκοπούς της ίδρυσής της, που είναι η  ανάπτυξη και προώθηση των μουσικών επιδιώξεων των μελών της, διοργανώνει μετά από δύο χρόνια αποχής, αφού οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν, το 5ο  Χορωδιακό  Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας.

Θα συμμετέχουν τέσσερις χορωδίες: Η  Μικτή Χορωδία Πύργου, η χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Βεργίνας «Αιγές», η χορωδία Ζακύνθου «Η Φανερωμένη» και η χορωδία και μαντολινάτα «Ωδείου Ναούσης».

Στόχος του φεστιβάλ  είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής σαν μέσο διαπαιδαγώγησης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, αφού η μουσική  είναι μια σύνθετη καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση και έχει  ιδιαίτερη θέση  σε όλες της εκδηλώσεις της προσωπικής και κοινωνικής ζωής.

Το φεστιβάλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή του τομέα  πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του παλαιού μουσείου (του μουσείου ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων)  στην Αρχαία Ολυμπία, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 και ώρα 8.30 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest