-Με τη συμβολή και στήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Εκατόν πενήντα μαθητές μαζί με τους συνοδούς τους καθηγητές από το Istituto Agostino Nifo – Sessa Aurunca (Caserta) της περιοχής της Νάπολι επισκέφθηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο επικείμενης συμφωνίας αδελφοποίησης με το Λύκειο Πελοπίου.

Πρόκειται για ένα Ινστιτούτο με τέσσερα Λύκεια , με τις εξής εκπαιδευτικές κατευθύνσεις: Κλασικές σπουδές, Θετικές Επιστήμες, Τέχνης και Μουσικής. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα στο Λύκειο Πελοπίου.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας την Ιταλική αποστολή αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς τουλάχιστο 3.000 χρόνων της Ελλάδας με τη νότια Ιταλία, μια περιοχή που κατά την αρχαιότητα κατοικήθηκε για πολλούς αιώνες από Έλληνες, αναπτύσσοντας πολιτισμό που σώζεται και σήμερα. Τόνισε ότι ο Δήμος επιθυμεί περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με την περιοχή και ευχήθηκε η Ολυμπία να δώσει δύναμη και ενέργεια στους μαθητές για να διαπρέψουν στα γράμματα, στις τέχνες αλλά και στον αθλητισμό.

Κατά τη συνάντηση, παιδιά του Ιταλικού σχολείου τραγούδησαν σύγχρονα τραγούδια και αντίστοιχα μαθητές του Λυκείου Πελοπίου παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η αποστολή επισκέφθηκε ακολούθως και το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας για μια φιλική συζήτηση. Εκεί τονίστηκε ότι θα συνταχθούν οι πράξεις και τα πρωτόκολλα αδελφοποίησης και θα υπογραφούν σε επόμενη φάση μεταξύ των δύο πλευρών.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διεθνών Σχέσεων κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία πρωτοστάτησε στις επαφές μεταξύ των δύο σχολείων εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός, που θα σηματοδοτήσει μια περίοδο ανταλλαγής δεδομένων και εντυπώσεων ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το Ιταλικό σχολείο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Φιλοελληνικού Συλλόγου «Η Δέκατη Μούσα» (Associazione Filoellenica “La Decima Musa”) κ. Enzo dAgostino, υπεύθυνος αποστολής Ιταλικών σχολείων στη χώρα μας και ο Διευθυντής του Ιταλικού Σχολείου κ. Giovanni Battista Abbate.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest