Η μεγάλη δωρεά 130.000 δενδρυλλίων ελιάς από το Ίδρυμα Arete και τον κ. Γιάννο Γραμματίδη ήταν το κίνητρο για να επισκεφθεί τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια της Δανίας, το Nordisk Film TV.

Συγκεκριμένα, οκταμελές συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού, έπειτα από επικοινωνία με τον εμπνευστή της μεγάλης δωρεάς, κ. Γιάννο Γραμματίδη ταξίδεψε στην Ελλάδα και βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, με αποκλειστικό σκοπό την προβολή του συγκεκριμένου γεγονότος στη Δανία. Το συνεργείο έκανε συνεντεύξεις με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον κ. Γραμματίδη και έναν ελαιοπαραγωγό από τους εκατοντάδες που δέχθηκαν τη δωρεά των δενδρυλλίων.

Ο κ. Γεωργιόπουλος μιλώντας στην κάμερα του Nordisk Film TV εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους δωρητές, επισημαίνοντας ότι η αποκατάσταση των ελαιώνων θα χρειαστεί ακόμη αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί και να υπάρξει παραγωγικότητα αντίστοιχη με την προ πυρκαγιάς περίοδο. Ο κ. Γραμματίδης από την πλευρά του εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μπόρεσαν να αναπληρώσουν μέρος των ελαιώνων τους λίγους μόλις μήνες μετά την καταστροφή.   

  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest