Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου_15.03.2018

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομετρήσεις στην Αρχαία Ολυμπία, τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο ισόγειο του Δημαρχείου από τις 10.00 πμ έως τη 13.30μ.μ.
Η σπιρομέτρηση είναι μια ανώδυνη εξέταση που συμβάλλει στη διάγνωση
διαφόρων πνευμονικών νόσων, ενώ συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν μόνο ενήλικες, καπνιστές ή μη, ακόμα κι αν δεν έχουν παρατηρήσει ανησυχητικά συμπτώματα. Πρόκειται για μια εξέταση που συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση
και θεραπεία διαφόρων νόσων του αναπνευστικού συστήματος όπως χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, χρόνια βρογχίτιδα, άσθμα.
Στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής κρίσης είναι πολύ σημαντική η συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιστημονικούς φορείς με σκοπό την διεκπεραίωση ιατροκοινωνικών δράσεων και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στον ευάλωτο πληθυσμό, ενώ κρίνεται πολύ σημαντική η αξία της πρόληψης για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Για πληροφορίες:
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Τηλέφωνο: 2624022250 και 2624022549
Email: [email protected]

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest