-Στάχτη χιλιάδες στρέμματα από τη μεγάλη πυρκαγιά

Οι εφιαλτικές μνήμες του 2007 ζωντάνεψαν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο καθώς η Αρχαία Ολυμπία και τα γύρω χωριά δοκιμάζονται ξανά από την πύρινη λαίλαπα, από το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Αυγούστου 2021.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται στην Αρχαία Ολυμπία ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συντονίσει το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Αν και η εικόνα το πρωί της Πέμπτης φαίνεται καλύτερη, ως προς την αποτροπή της πυρκαγιάς στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, πύρινα μέτωπα από αναζωπυρώσεις «πολιορκούν» τις παρυφές της πόλης καθώς και άλλες κατοικημένες περιοχές, με την Κοινότητα Χελιδονίου να είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση. Εναέρια και επίγεια μέσα επιχειρούν από το πρωί της Πέμπτης και μετά την αποτροπή επέκτασης της φωτιάς στην Αρχαία Ολυμπία, το κέντρο βάρους πέφτει στο Χελιδόνι και σε δασικές εκτάσεις βόρεια του οδικού άξονα Πύργου – Τρίπολης, μετά την Κοινότητα Κλαδέου.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή σε ιδιωτικές περιουσίες, καθώς πάνω από είκοσι σπίτια έγιναν στάχτη σε Καυκανιά, Πελόπιο και Πλάτανο, ενώ αφανίστηκαν χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, την εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» και με διάθεση μηχανοκίνητων μέσων, βρέθηκαν από την αρχή στην πρώτη γραμμή της πυρκαγιάς, υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Αρβανίτη,  παρέχοντας υποστήριξη στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest