Σταδιακή μείωση και από το 2022 πλήρη κατάργηση του παγίου τέλους για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας του διυλιστηρίου στον Ερύμανθο ποταμό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας, μετά από σχετική εισήγηση της ΔΕΥΑ.

Το «τέλος Ερυμάνθου», όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται η εισφορά προς τον Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο, ανέρχεται σήμερα σε 3 ευρώ ανά μήνα. Σύμφωνα με την απόφαση, όπως αυτή εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας, προβλέπεται σταδιακή μείωση, ως εξής:

-Μηνιαίο πάγιο τέλος 3,00€ ανά μήνα, για ακόμη ένα έτος, ήτοι από Ιούλιο 2020 μέχρι και το Ιούνιο του έτους 2021.

-Μηνιαίο πάγιο τέλος 1,5€ ανά μήνα, για ακόμη ένα έτος, από Ιούλιο 2021 μέχρι και το Ιούνιο του έτους 2022.

-Από τον Αύγουστο του έτους 2022 κατάργηση του παγίου τέλους.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στο θέμα, δήλωσε: «Η επιβολή του τέλους λειτουργίας του διυλιστηρίου Ερυμάνθου έγινε από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με την πρόβλεψη να ισχύσει για τρία χρόνια. Άγνωστο γιατί, το τέλος παρέμεινε μέχρι τις μέρες μας, αποτελώντας ένα πρόσθετο βάρος για τους δημότες μας. Από τις πρώτες προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάργησης του τέλους. Έτσι ξεκίνησαν οι σχετικές μελέτες από την ΔΕΥΑ που οδήγησαν στην τελική θετική απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για σταδιακή μείωση του τέλους, μέχρι την τελική κατάργηση, σε λιγότερο από δύο χρόνια.  Πρόκειται για μια δίκαιη εξέλιξη που θα απαλλάξει τους δημότες μας από μια άδικη οικονομική επιβάρυνση».

Δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, τονίζοντας: «Η σταδιακή κατάργηση του τέλους Ερυμάνθου είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας για ορθή διαχείριση και εξορθολογισμό εσόδων – εξόδων της ΔΕΥΑ. Η σωστή συντήρηση του δικτύου περιόρισε τις δαπάνες για βλάβες, ενώ η είσπραξη παλαιών οφειλών έφερε στο ταμείο μας έσοδα. Είναι μια απόφαση που θα ανακουφίσει οικονομικά τους δημότες μας, ιδίως σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest