Πρασινίζει ξανά ο λόφος της Γαλανής

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 η προγραμματισμένη αναδάσωση στον λόφο της Γαλανής στην Αρχαία Ολυμπία, με τη συμμετοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, του Δασαρχείο Πύργου, του τοπικού Φυσιολατρικού Συλλόγου και της εθελοντικής οργάνωσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Η δεντροφύτευση ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1 περίπου το μεσημέρι. Φυτεύτηκαν πλατύφυλλα, βραδύκαυστα δενδρύλλια και σπόροι βελανιδιάς, εμπλουτίζοντας τη φυσική αναδάσωση που δεν ήταν η αναμενόμενη, επειδή η περιοχή έχει πολλαπλώς καταστραφεί από πυρκαγιές.

«Είναι μια τριπλοκαμμένη περιοχή, με πυρκαγιές το 1998, 2007 και 2021 και κάνουμε τη δενδροφύτευση προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις υποβάθμισης που έχει υποστεί το περιβάλλον και να βοηθήσουμε να γίνει πιο γρήγορα το έργο της φύσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας.

Παρούσα στην αναδάσωση ήταν και η Βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, με την ιδιότητα και της Προέδρου της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στέλνοντας το μήνυμα ότι η φύση είναι πολύτιμη και χρειάζεται τη φροντίδα και την αγάπη όλων. «Όλοι μαζί πρέπει να προστατεύσουμε το δάσος για να μην έχουμε φωτιές φέτος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας – Περιβάλλοντος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, δήλωσε: «Είναι μια ακόμα μέρα χαράς στο Δήμο μας, μ’ αυτή τη σοβαρή δράση αναδάσωσης και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες φορείς και τους εθελοντές που άφησαν την Κυριακή τους και ήρθαν να βοηθήσουν στη δενδροφύτευση. Γίνεται μια αισιόδοξη αρχή με βραδύκαυστα δενδρύλλια με την ελπίδα κάποτε να έχουμε λιγότερες καταστροφές στα δάση μας».

Τέλος, η Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ιωσηφίνα Κωνσταντίνου, δήλωσε: «Έχουμε χρέος να προστατεύουμε αυτό το υπέροχο ανάγλυφο που περιβάλει τον τόπο μας, έτσι δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μια δράση που βοηθάει το περιβάλλον να αναγεννηθεί».

Παρών στη δεντροφύτευση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Επαμεινώνδας Γαλάνης, μαζί με φιλικό του ζεύγος Ολλανδών τουριστών που έσπευσε να βοηθήσει στην δενδροφύτευση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest