Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να πραγματοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Το rapid test πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, σε πολίτες στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε σταθμεύσει μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1μμ, πραγματοποιώντας συνολικά 82 τεστ, αριθμός ικανοποιητικός, δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Όπως έγινε γνωστό και τα 82 τεστ βγήκαν αρνητικά. Στη διαδικασία των τεστ υπεβλήθησαν δημότες από την Κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και από τις όμορες Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Ηράκλειας, Πουρναρίου, Φλόκα, Κοσκινά, Κλαδέου, Αρχαίας Πίσας και Λιναριάς.

«Βασικό μέλημα της Δημοτικής μας Αρχής είναι να μείνουμε όλοι ασφαλείς σε αυτή την πανδημία», ανέφερε ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, τονίζοντας: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει, από την αρχή της πανδημίας, εκατοντάδες διαγνωστικά rapid test σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Αρχές. Έγιναν, συγκεκριμένα, rapid test στο προσωπικό του Δήμου και των Υπηρεσιών που έχουν επαφή με τους πολίτες, σε χώρους αυξημένης συνάθροισης, σε ευπαθείς ομάδες και ειδικούς πληθυσμούς, όποτε παρέστη ανάγκη. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μαζί με μια πλειάδα άλλων μέτρων προστασίας και πρόληψης που εφαρμόζουμε από τον Μάρτιο του 2020, με στόχο τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των δημοτών μας».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει να καλύψει με ανάλογα rapid test όλες τις Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Έτσι, το αμέσως επόμενο διάστημα, η διαδικασία των τεστ μέσα από το αυτοκίνητο, θα επαναληφθεί σε όλες τις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest