-Συνεργασία Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας με μηχανικούς της ΠΔΕ

Κλιμάκιο πολιτικών μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στην περιοχή Λούβρου Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιώντας αυτοψία στην κοίτη του ποταμού Αλφειού, προκειμένου να προχωρήσουν στη μελέτη και υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Ο κ. Γεωργιόπουλος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Αρβανίτη, συναντήθηκαν με τους μηχανικούς και τον εργολάβο αντιπλημμυρικών έργων κ. Ανδρέα Νικολετόπουλο, παρόντος και του Πρόεδρου της Κοινότητας Λούβρου κ. Αλέξη Κατσάνη και συζήτησαν τα προβλήματα που παρατηρούνται σε συγκεκριμένα σημεία της κοίτης του Αλφειού. Ιδίως μετά τις μεγάλες πλημμύρες στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021 ο Αλφειός έχει αρχίσει να εισχωρεί σε χερσαίες παρόχθιες καλλιέργειες απειλώντας άμεσα παρακείμενες καλλιέργειες.

Κατά την αυτοψία συζητήθηκαν οι τεχνικές δυνατότητες για παρεμβάσεις που θα είναι ικανές να αποτρέψουν περαιτέρω διεύρυνση της κοίτης του ποταμού σε βάρος των καλλιεργειών. Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ανάλογα προβλήματα, εκτός από την περιοχή Λούβρου, παρουσιάζονται και σε άλλα σημεία του Αλφειού, στις περιοχές των Κοινοτήτων, Άσπρων Σπιτιών, Υψηλού (Βασιλακίου), Μουριάς και Λιναριάς. «Κύριο μέλημα του Δήμου είναι η προστασία των ιδιοκτησιών στις απειλούμενες περιοχές. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε στενά με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμβάλλοντας όσο μπορούμε, προκειμένου οι παρεμβάσεις που θα γίνουν να δίνουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Γεωργιόπουλος.   

Σχετική σύσκεψη θα ακολουθήσει και ενόψει νέας εργολαβίας που θα ξεκινήσει να υλοποιείται στους προσεχείς μήνες στον Αλφειό.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest