Κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ  (πρώην ΙΓΜΕ) επισκέφθηκε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και πραγματοποίησε αυτοψίες σε περιοχές που παρουσιάζουν φαινόμενα κατολισθήσεων, ιδιαίτερα μετά τις μεγάλες βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τους γεωτεχνικούς κ.κ. Μιχάλη Μπέλλα και Δημήτρη Γκρόπα, είχε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Φλέσσα, με τους οποίους συζήτησαν τα γεωλογικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί στο Δήμο. Ακολούθως, μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στις Κοινότητες Αγίας Τριάδας, Αντρωνίου, Κακοταρίου, καθώς και στις πυρόπληκτες Κοινότητες Πευκών (Βύλιζας), Πελοπίου και Κρυονερίου όπου πραγματοποιήθηκαν μακροσκοπικές αυτοψίες στα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα. Παρόντες στις αυτοψίες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Λασιώνος κ. Λύσανδρος Παναγόπουλος, οι Πρόεδροι των ανωτέρω Κοινοτήτων, καθώς και ο μηχανικός του Δήμου κ. Άγγελος Πήτας.

Ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε τους γεωτεχνικούς της ΕΑΓΜΕ για την άμεση ανταπόκρισή τους στην έκκληση της Δημοτικής Αρχής για αυτοψίες, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο τα πορίσματα να ετοιμαστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα κατολισθητικά προβλήματα, για την ασφάλεια των περιοίκων και των οδικών δικτύων.  Μέσα από τα πορίσματα αυτά θα δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες σχετικά με το πού χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις και πού δεν υπάρχει πρόβλημα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest