Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας παραμένει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας επιπέδου 4 που θα ισχύει τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2022.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στα πλαίσια της κατάστασης ετοιμότητας, ο κ. Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Επίσης τέθηκε σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ».

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest