Σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας παραμένει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, λόγω του πολύ υψηλού βαθμού επικινδυνότητας επιπέδου 4 που θα ισχύει την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Στα πλαίσια της κατάστασης ετοιμότητας, ο κ. Αρβανίτης επικοινώνησε με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και με κάθε εμπλεκόμενο φορέα, στα πλαίσια ενός άτυπου συντονιστικού τοπικού οργάνου. Επίσης τέθηκε σε επιφυλακή το μόνιμο προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, η εθελοντική ομάδα «ΔΙΑΣ» ενώ ενεργοποιήθηκε το μητρώο συνεργασίας του Δήμου με χειριστές μηχανημάτων έργου και παροχής νερού.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στα τηλέφωνα των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest