-Αρβανίτης: Ιδιαίτερη προσοχή και ετοιμότητα

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, ιδίως την Παρασκευή 2 Ιουλίου που ο κίνδυνος θα βρίσκεται για την Ηλεία στο επίπεδο 4, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι ενέργειες που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγονται είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης με δηλώσεις του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων από τους πολίτες, την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών που πιθανόν να υπάρχουν σε οικόπεδα, την κοπή κλαδιών ή θάμνων που εμποδίζουν τη διέλευση οχημάτων, κ.α. Επίσης, επικοινώνησε με τους προέδρους των Κοινοτήτων ζητώντας τους να θέσουν σε πλήρη ετοιμότητα τις ομάδες εθελοντών που έχουν συγκροτηθεί για την συνδρομή στην αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών.

Να τονιστεί ότι σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest