Κατά την ενημέρωση της 19-2-2021 από τον Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά, έγινε γνωστό ότι με απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, έξι Δήμοι της Π.Ε. Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ετέθησαν στο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19.

Κατόπιν επικοινωνίας του Δήμου με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μας έγινε γνωστό ότι τα ενεργά κρούσματα που έχουν διαπιστωθεί αυτές τις ημέρες είναι μόλις τρία (3) στο σύνολο του Δήμου. Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας ετέθη στο «κόκκινο» για λόγους πρόληψης και κυρίως για να αποφευχθεί πιθανή κατάσταση «ντόμινο» εξαιτίας γειτνίασης με άλλους Δήμους υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τους δημότες μας αλλά ιδιαίτερη προσοχή και πιστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, όπως προσέχαμε μέχρι τώρα, διατηρώντας τον Δήμο σε εξαιρετική επιδημιολογική κατάσταση και πολύ σύντομα θα είμαστε σε καλύτερη θέση.

Οι βασικοί περιορισμοί που θα ισχύσουν είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας  από τις 18:00μ.μ. έως και τις 05:00π.μ.

-Διακοπή λειτουργίας για τα Λύκεια (λειτουργούν μόνο Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια).

-Αγορές κατόπιν ραντεβού (click away) στα καταστήματα λιανικού εμπορίου με την εξαίρεση των επιχειρήσεων πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων, και βιβλιοχαρτοπωλείων που επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).

– Καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων: Ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία, χώροι στάθμευσης), απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων, (ειδικώς ως προς τα καταστήματα τροφίμων τηρείται απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία).

-Εξυπηρέτηση κοινού στο Δημαρχείο και στις Δημόσιες Υπηρεσίες μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού, εφαρμογή τηλεργασίας στο μέγιστο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες και λήψη των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους.

-Ιδιωτικές επιχειρήσεις: Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, όπου είναι εφικτό, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν ραντεβού, εξαιρουμένων των τραπεζών και των περιπτώσεων στις οποίες δεν δύναται να προγραμματισθεί ραντεβού.

-Ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα εννέα (9) άτομα σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις, τελετές, ιεροπραξίες κλπ στους χώρους λατρείας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest