Πάνω από 70 τεστ ανίχνευσης Covid-19, έγιναν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα, από ιδιώτη γιατρό, μισθωμένο από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Τα δείγματα ελήφθησαν από άτομα που αποτελούσαν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος, καθώς και από εκπαιδευτικούς και ορισμένους μαθητές, κατόπιν συγκατάθεσης των γονέων τους και δια της παρουσίας τους. Η δειγματοληψία έγινε σε μια προσπάθεια του Δήμου να εξακριβωθεί το πιθανό επιδημικό φορτίο και τυχόν διασπορά του ιού στην ευρύτερη περιοχή.

Εξάλλου, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και των δημόσιων κτιρίων στην Κοινότητα Λάλα. Τα παραπάνω έγιναν σε συνέχεια της απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα δημόσια κτίρια (σχολεία, ιατρείο κλπ) τις προηγούμενες μέρες. Επικεφαλής της όλης διαδικασίας ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης. Επίσης, στα δείγματα που ελήφθησαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου.

Πάντως ο Δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που η Πολιτεία, δια του ΕΟΔΥ, αντιμετωπίζει περιπτώσεις ιχνηλάτησης κρουσμάτων Covid-19: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να υποστηρίξει την ευρύτερη ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, ανέλαβε ένα έργο που δεν του αναλογεί, καθότι αποτελεί ευθύνη του ΕΟΔΥ, την οποία θα έπρεπε να έχει αναλάβει. Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν μπορούσαμε να αφήσουμε ακάλυπτη την περιοχή του Δήμου μας, γι’ αυτό και προχωρήσαμε στην ανάθεση των τεστ σε ιδιώτη ειδικευμένο γιατρό. Θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις σε τέτοιου είδους ζητήματα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest