Σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, σε μια διαρκή και κοπιώδη προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, κόντρα μάλιστα στις δυσκολίες που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας και άλλων αιτιών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ, κ. Νίκος Μαρούντας, τις τελευταίες εβδομάδες επιλύθηκαν μια σειρά από προβλήματα, αρκετά εκ των οποίων είχαν δημιουργηθεί πριν από χρόνια, αλλά για διάφορους λόγους παρέμεναν άλυτα. Ξεκινώντας από τις απομακρυσμένες Κοινότητες του Δήμου, η ΔΕΥΑ κατασκεύασε νέο αγωγό ύδρευσης μήκους 200 μέτρων εντός της Κοινότητας Αγίας Τριάδας. Με το έργο αυτό περισσότερα από δέκα νοικοκυριά μπορούν πλέον να υδρεύονται χωρίς προβλήματα βλαβών που ήταν ιδιαίτερα συχνά στον παλιό αγωγό.

Νέος αγωγός ύδρευσης στην Αγία Τριάδα.

Τα προβλήματα ύδρευσης της Κοινότητας Κακοταρίου απασχολούν σοβαρά τη διοίκηση της ΔΕΥΑ. Το Κακοτάρι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας, ιδίως τα καλοκαίρια, καθώς υδρεύεται από τις πηγές της Κερέσοβας που έχουν σχεδόν στερέψει. «Κάναμε αίτημα προς το ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) συνεργείο του οποίου ήρθε για 3 μέρες, πραγματοποίησε αυτοψία και μας πρότεινε να κάνουμε νέα γεώτρηση, η οποία όμως είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Αποφασίσαμε λοιπόν να επιδιορθώσουμε το παλαιό αντλιοστάσιο που έχει διακόψει τη λειτουργία του εδώ και 17 χρόνια, με παράλληλο έλεγχο και επισκευή του παλαιού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας», επεσήμανε ο κ. Μαρούντας.

Στην Κοινότητα Μηλεών, η βλάβη του υποβρύχιου συγκροτήματος άντλησης νερού άφησε τους κατοίκους χωρίς ύδρευση. Η λύση, ωστόσο του προβλήματος υπήρξε άμεση, καθώς μέσα σε δύο μέρες η ΔΕΥΑ προέβη στην ανέλκυση όλων των σωλήνων της γεώτρησης, προμηθεύτηκε άμεσα από εργοστάσιο στο Άργος και εγκατέστησε σε αυτή νέο αντλητικό συγκρότημα, αποκαθιστώντας τάχιστα την παροχή νερού.

Αποκατάσταση γεώτρησης στις Μηλιές.

Προβλήματα δικτύου αποχέτευσης

Σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις σε προβλήματα που εντοπίζονται στο δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Σύμφωνα με τον κ. Μαρούντα, ένα απ’ αυτά τα προβλήματα είναι η βλάβη που είχε υποστεί αγωγός λυμάτων στην περιοχή Δρούβα. Ο αγωγός αυτός, με κατεύθυνση από τον οικισμό Δρούβα προς την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, είχε σπάσει πριν από περίπου 15 χρόνια, με αποτέλεσμα οι περίοικοι αλλά και οι τουρίστες που διέμεναν στα ξενοδοχεία της περιοχής να υποφέρουν εξαιτίας της δυσοσμίας. Η αποκατάσταση της βλάβης από συνεργείο της ΔΕΥΑ ανακούφισε τους κατοίκους, συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος στην περιοχή.

Αποκατάσταση αγωγού αποχέτευσης στο Δρούβα.

Αντίστοιχα, αποκαταστάθηκε ένα άλλο πρόβλημα στο Στρέφι, σχετικό με την αποχέτευση όμβριων υδάτων σε κεντρικό δρόμο της Κοινότητας. Συγκεκριμένα, έγινε αντικατάσταση των μικρών σχαρωτών καλυμμάτων φρεατίων όμβριων υδάτων με μεγαλύτερα, με παράλληλη διεύρυνση των υποκείμενων φρεατίων. Με το έργο αυτό αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα πλημμυρών που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο, δυσχεραίνοντας τη διέλευση οχημάτων αλλά και πεζών.

Νέα φρεάτια και σχάρες όμβριων υδάτων στο Στρέφι.

Εκτός όμως από τα έργα στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού στο κτίριο της ΔΕΥΑ. «Θέλουμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες μας σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Μαρούντας, καταλήγοντας: «Ζητάμε από τους δημότες μας κατανόηση και διάθεση συνεργασίας με την υπηρεσία μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα και να δώσουμε τις λύσεις που απαιτούνται».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Μαρούντας.

Γ. Γεωργιόπουλος: «Για καλύτερη ποιότητα ζωής»

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ, τόνισε:

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

«Η Δημοτική μας Αρχή, μαζί με τη ΔΕΥΑ, σχεδιάζει και υλοποιεί μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Οι δημότες μας έχουν κάθε δικαίωμα να ζητούν καλύτερες υπηρεσίες. Τα παράπονά τους, οι παρατηρήσεις και οι επισημάνσεις τους είναι για εμάς απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αντιμετωπίζονται σωστά τα προβλήματα. Προσπαθούμε, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να εξυπηρετήσουμε τους δημότες μας με αμεσότητα και τεχνική επάρκεια, διατηρώντας τις υποδομές μας στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest