Ένα βήμα πριν τη διακοπή υδροδότησης σε οφειλέτες και τη βεβαίωση των οφειλών τους στην Εφορία βρίσκεται η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, ως έσχατο μέσο για την αντιμετώπιση άμεσων λειτουργικών υποχρεώσεων της επιχείρησης.

Στο θέμα αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας, τονίζοντας: «Μετά από μια μακρά περίοδο ελαστικότητας και ανοχής, λόγω των συνθηκών που μας έχει επιβάλει η πανδημία, η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας είναι υποχρεωμένη να θέσει επιτακτικά το ζήτημα της τακτοποίησης των οφειλών των καταναλωτών. Οι οφειλές αυτές έχουν σωρευθεί με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑ να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την είσπραξη των τελών – οφειλών και κάθε καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης.

Έτσι, αν οι οφειλέτες (επιχειρήσεις και οικίες)δεν ενδιαφερθούν για την πληρωμή των οφειλών τους, η ΔΕΥΑ θα βρεθεί στην πολύ δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην διακοπή υδροδότησης προς αυτούς, στη βεβαίωση των χρεών τους στη ΔΟΥ Πύργου και στην άσκηση αγωγής προς αυτούς». 

Όπως τόνισε ο κ. Μαρούντας η ΔΕΥΑ έχει γνωστοποιήσει αυτά τα δεδομένα με ατομικές – προσωπικές επιστολές προς τους οφειλέτες αλλά και μέσω κάθε λογαριασμού που έχει εκδοθεί τους τελευταίους μήνες. «Είναι η τελευταία ανακοίνωση που κάνουμε και μετά τις 15 Ιουλίου, που είναι η προθεσμία τακτοποίησης των οφειλών, θα αναγκαστούμε να επιβάλουμε τα προαναφερθέντα μέτρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest