Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε δηλώσεις του σχετικά με τις υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νομίζω ότι κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει σε κάτι που θα βοηθήσει καίρια και σημαντικά τη γρήγορη ωρίμανση έργων και δράσεων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αναγέννηση της περιοχής. Πολλώ δε μάλλον, κανένας δεν μπορεί να αρνείται και να χλευάζει την ένταξη έργων και δράσεων που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και γίνονται μέσω διεθνών διαγωνιστικών διαδικασιών.

Η ένταξη της πράξης “ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΟΥ 2021” με προϋπολογισμό 483.386,40 πλέον ΦΠΑ 24%, έγινε με σκοπό να στηριχτεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και ειδικότερα η ολιγομελής Τεχνική Υπηρεσία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες του 2021, ώστε γρήγορα και άμεσα να μπορεί να καταθέσει ώριμες μελέτες για κρίσιμα έργα αποκατάστασης και ανασυγκρότησης που αφορούν τα χωριά και τα σπίτια των απλών πολιτών. 

Πιο συγκεκριμένα αφορά την ανάγκη υποβοήθησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις δραστηριότητές της και κυρίως σε τεχνικά και νομικά θέματα που αφορούν μελέτες, έργα, συντηρήσεις, προληπτικές ενέργειες αποσόβησης επικειμένων κινδύνων και γενικότερα κάθε ενέργεια που απαιτείται για την αποκατάσταση αλλά και την ανασυγκρότηση της πληγείσας περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021 αλλά και τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2021.

Με άρτια τεκμηρίωση, ωριμότητα, συνέπεια και προγραμματισμό, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας διεκδίκησε και ενέταξε ακόμα μια πράξη, με ζητούμενη στελέχωση 8 κατ’ ελάχιστον μηχανικών με 15ετή και πλέον εμπειρία σε δημόσια έργα, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει γραφείο μελετών με πτυχία:

08-Στατικές Μελέτες

13-Υδραυλικές Μελέτες

06-Αρχιτεκτρονικές Μελέτες

07-Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες

16-Τοπογραφικές Μελέτες

09-Ηλεκτρολογικές, Μηχανολογικές και Ηλεκτρονικές Μελέτες

27- Περιβαλλοντικές Μελέτες

Αυτό λοιπόν σημαίνει “Υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου”, προς αποφυγή κάθε παρανόησης, καλοπροαίρετης και μη».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest