Δίκτυο Αδελφοποιημένων Πόλεων

                       1η   Συνάντηση Αδελφοποιημένων με την Ολυμπία Πόλεων

Με την ευκαιρία της συνάντησης των αδελφοποιημένων με την Ολυμπία πόλεων για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΧΙΙ Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 και με δεδομένο ότι τα σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα δημιουργούν ευκαιρίες για μάθηση, κοινή χρήση και σύνδεση, πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Αδελφοποιημένων με την Ολυμπία Πόλεων, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 στο Δημαρχείο της πόλης.

Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες παράγουν, από την προετοιμασία τους κιόλας, μια μοναδική κληρονομιά, οι αδελφοποιημένες πόλεις καλούνται να την διαφυλάξουν και ταυτόχρονα να την μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές μέσω πρωτοβουλιών.

Οι συζητήσεις βασίστηκαν στις μαρτυρίες  των Δημάρχων και εκπροσώπων των αδελφοποιημένων με την Ολυμπία πόλεων, που συνδυάζουν τη βιωσιμότητα και την κληρονομιά τους με μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Την στιγμή που οι πόλεις, κάθε μέρα αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο σύνθετες προκλήσεις, τα δίκτυα πόλεων αποτελούν ένα πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπουν στους εκπροσώπους των πόλεων να μοιράζονται τις δεσμεύσεις τους και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο. Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία συνάντησης και συζήτησης για το μακροπρόθεσμο ρόλο των αδελφοποιημένων πόλεων, προς τους πολίτες και τις κοινότητες τους.

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest