«Έχουμε το δικαίωμα να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας»
Το ρωμαϊκό δίκαιο λέει ότι τα συμπεφωνημένα πρέπει να τηρούνται. Το «από καρδίας ευκταίο» του προέδρου της ΕΟΕ κ. Καπράλου κατά δήλωσή του το Φεβρουάριο, ήταν ότι πρέπει να γίνουν οι εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, στην κοιτίδα του ολυμπισμού από όπου ξεκίνησαν οι ολυμπιακοί αγώνες.
Πολλοί ακούσαμε αυτές τις αποφάσεις και μείναμε ικανοποιημένοι. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω όμως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι τι άλλαξε και δήλωσε ότι το Συνέδριο θα γίνει σε γνωστό ξενοδοχείο της Μεσσηνίας και η τελετή στο αρχαίο στάδιο της Μεσσήνης. Ένα πραγματικά πολύ σημαντικό στάδιο της αρχαιότητας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί σε αίγλη και σε όνομα και σε ιστορικότητα να υπερβεί το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, όπου εκεί γίνονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το 776 π.Χ.. Είναι ο αρχαιότερος και πιο επίσημος αθλητικός χώρος στον κόσμο.
Η κοιτίδα του πολιτισμού είναι εδώ, οι θεματοφύλακες είμαστε εμείς και έχοντας αυτό το ρόλο έχουμε το δικαίωμα να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας. Θα πρέπει να υπάρξει επικριτική απάντηση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μπαχ στα χρόνια της προεδρίας του έκανε χορηγία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 15 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να εκσυγχρονιστεί όλη η Ακαδημία και κυρίως οι κοιτώνες. Είχαμε αξιοπρεπέστατους κοιτώνες για να φιλοξενήσουν όλους αυτούς που θα είναι οι επίσημοι της επόμενης χρονιάς και που θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τι το καλύτερο και το ωραιότερο και για τον κόσμο ολόκληρο και όχι μόνο για την Ολυμπία και την Ελλάδα, να επισκεφτούν αυτή την πόλη αλλά και να δει η παγκοσμιότητα ποιοι είμαστε, τι έχουμε, τι προβάλουμε και για ποιο λόγο το προβάλουμε.
Εκ των πραγμάτων, υπάρχει χρόνος για αναθεώρηση των αποφάσεων. Η Ολυμπία τα θέλει όλα (σε ό,τι αφορά το ολυμπιακό κίνημα), γιατί της ανήκουν όλα. Αναρωτιέμαι, αν δεν υπήρχε η Αρχαία Ολυμπία και το στάδιο αυτό, ποιος θα ήξερε τους παραπάνω; Θα υπήρχε Ολυμπιακό Κίνημα και Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αν δεν υπήρχαμε εμείς; Ο νοών νοείτω.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Αηδόνης