Την έκτακτη χορήγηση δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας κάθε Δήμου, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη «μάχη» κατά του κορονοϊού, προτείνει προς την Κυβέρνηση ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σε σχετική επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας κάθε Δήμου είναι οι «αφανείς ήρωες» στην καθημερινή μάχη κατά του κορονοϊού. Μάλιστα οι συνθήκες επιβάλλουν πλέον εντατικοποίηση της καθημερινής τους προσπάθειας, με σχολαστικές διαδικασίες απολύμανσης κάδων, οχημάτων καθαριότητας και  κοινόχρηστων χώρων. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικοποίησης της εργασίας τους είναι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα να εκτίθενται περισσότερο από κάθε άλλον εργαζόμενο στους κινδύνους επιμόλυνσης από τον ιό. Με δεδομένο ότι η ευαίσθητη αυτή κατηγορία εργαζομένων δεν συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για κάποιες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που κρίθηκε ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, προτείνουμε την έκτακτη χορήγηση δώρου Πάσχα και στους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Θεωρούμε ότι το παραπάνω είναι ένα δίκαιο αίτημα και ευελπιστούμε στην ικανοποίησή του από την Κυβέρνησή σας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest