Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν τα δωρεάν rapid tests (drive through) μέσα από το αυτοκίνητο στη Δίβρη το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021, με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου. Πραγματοποιήθηκαν 54 συνολικά τεστ, όλα αρνητικά. Προκειμένου η διαδικασία να εξελιχθεί χωρίς προβλήματα, υπήρχε παρουσία της ΕΛΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων. Την επίβλεψη και τον συντονισμό είχε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, καθώς και Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λαμπείας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, που έδωσε το «παρών» από το πρωί μέχρι τη λήξη της δράσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Αρβανίτης, μετά τα τεστ που έγιναν στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, δόθηκε προτεραιότητα στο ορεινό κομμάτι του Δήμου, στη Δίβρη, επειδή οι κάτοικοι δεν έχουν ιδιαίτερα εύκολη πρόσβαση σε αστικά κέντρα όπου πραγματοποιούνται τέτοιου είδους έλεγχοι. Προσεχώς, το πρόγραμμα δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest