Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων Αρχαίας Πίσας και Ξηροκάμπου αλλά και στον εξωραϊσμό των οικισμών τους στοχεύουν έργα ανάπλασης που δημοπρατεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας για τις κοινότητες αυτές.

Στον Ξηρόκαμπο προβλέπεται να γίνει ανάπλαση του κεντρικού δρόμου. Το έργο αφορά στο τμήμα του δρόμου που ξεκινά από την είσοδο του οικισμού μετά τη γέφυρα και φτάνει έως το προαύλιο της εκκλησίας, με μεταβλητό πλάτος 5-7 μέτρα και συνολικό μήκος 354 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται ξήλωμα του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση κυβόλιθων, μ’ ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Επίσης, κατά μήκος του δρόμου, θα τοποθετηθούν παραδοσιακοί φωτιστικοί στύλοι και επιστήλια με μονούς κάδους απορριμμάτων. Προβλέπεται επίσης και υποδομή απορροής όμβριων υδάτων.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε  240.700 ευρώ με ΦΠΑ και προθεσμία εκτέλεσης εντός ενός έτους από την υπογραφή της σύμβασης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης στην Κοινότητα Αρχαίας Πίσας, προϋπολογισμού 60.135,28ΕΥΡΩ (με ΦΠΑ) και προθεσμία ολοκλήρωσης έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Το έργο αφορά στη διαμόρφωση ενός οικοπέδου εμβαδού 150τμ και δύο πεζοδρομίων συνολικού εμβαδού 165τμ σε ένα καλαίσθητο σύνολο με παρτέρια, παγκάκια, λιθόστρωση και φυσικό χλοοτάπητα. Επειδή το σημείο αυτό βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού, θα τοποθετηθεί σε πέτρινο τοιχίο μαρμάρινη πλάκα με την επιγραφή «Αρχαία Πίσα».

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στα έργα αυτά δήλωσε ότι «πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να πραγματοποιήσει σε όλες τις Κοινότητες αντίστοιχα έργα που θα αναβαθμίσουν την αισθητική των οικισμών, με έμφαση στην παράδοση και στα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά κάθε χωριού. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν χρόνια αιτήματα των κατοίκων Ξηρόκαμπου και Αρχαίας Πίσας, που τώρα παίρνουν “σάρκα και οστά”. Με επιμονή, έμπνευση και δουλειά, μπορούμε να κάνουμε τον Δήμο μας πιο όμορφο και ελκυστικό, τόσο στην έδρα, όσο και στις Κοινότητες».  

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φλέσσας, δήλωσε: «Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, συνεχίζοντας την προσπάθεια εξασφάλισης οικονομικών πόρων από όλα τα κατά καιρούς διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, κατάφερε να δημοπρατήσει τα δύο παραπάνω έργα μέσα από το πρόγραμμα Leader. Ευχαριστούμε τα στελέχη της ΑΝΟΛ που συνέβαλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest