Η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται τώρα σε άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, καθώς πλησιάζει η περίοδος των βροχοπτώσεων και είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας στις πληγείσες περιοχές.

Το θέμα αυτό ήταν το πρώτο που συζητήθηκε αμέσως μετά το τέλος της πυρκαγιάς, σε συσκέψεις που έγιναν στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δασαρχείου Πύργου. Έχουν ζητηθεί από τους προέδρους των πληγεισών Κοινοτήτων στοιχεία για ρέματα ή μικρά ποτάμια που γειτνιάζουν με οικισμούς, στην κατεύθυνση της λήψης των πρώτων αναγκαίων αντιπλημμυρικών μέτρων. Σχετικά με την πρωτοβουλία αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεωργιόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επόμενη μέρα αυτής της μεγάλης καταστροφής θα είναι εξαιρετικά δύσκολη για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Το φάσμα των πλημμυρών, των κατολισθήσεων και των γεωλογικών αλλοιώσεων στις πληγείσες περιοχές, προβάλλει πλέον ιδιαίτερα απειλητικό. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως επίσης και η υλοτόμηση και απομάκρυνση της καμένης ύλης από δάση και ρεματιές. Πρέπει να γίνουν κατεπείγουσες παρεμβάσεις τόσο σε πρανή εδάφη όσο και σε κοίτες ρεμάτων, χείμαρρων ή ποταμών, με τρόπο που να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή των όμβριων υδάτων προς τις λεκάνες απορροής τους και να αποτρέπεται η διάβρωση των εδαφών. Τα έργα αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας. Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια, την ΕΑΓΜΕ και το Δασαρχείο προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest