Το θέμα της συγχώνευσης τμημάτων του σχολείου τους έθεσαν στον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και στους Αντιδημάρχους Παιδείας κα Ρόη Αντωνοπούλου και Οικονομικών κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Λάλα.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, οι γονείς εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, για δημιουργία τμημάτων 25 και άνω μαθητών η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εν μέσω πανδημίας. Ο κ. Γεωργιόπουλος άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις των μελών του συλλόγου, τις οποίες όπως είπε συμμερίζεται απόλυτα. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα η Δημοτική Αρχή αντέδρασε με επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι , πέρα από την πανδημία, οι καταστροφικές πυρκαγιές δημιούργησαν ένα γκρίζο περιβάλλον και πρόσθεσαν δυσβάσταχτα αρνητικά φορτία, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να δέχονται πρόσθετες συναισθηματικές και ψυχολογικές επιβαρύνσεις. Με την επιστολή του αυτή ο κ. Γεωργιόπουλος είχε ζητήσει από την Υπουργό Παιδείας την αναθεώρηση της εντολής δημιουργίας τμημάτων με περισσότερους από 25 μαθητές και την τήρηση ολιγάριθμων τμημάτων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πανδημίας.

Πέραν της επιστολής, ο κ. Γεωργιόπουλος έχει προχωρήσει και σε προφορικές παρεμβάσεις, τόσο προς το Υπουργείο όσο και προς τη Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας όπου έκανε παρέμβαση και η κα Αντωνοπούλου. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης για το πρόβλημα, το οποίο εκτός από το Γυμνάσιο Λάλα απασχολεί και το Γυμνάσιο Πελοπίου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest