Εκατοντάδες γυναίκες εξετάστηκαν στον δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού, που πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία Ίαση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας.

      Το πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε κλινικό έλεγχο μαστού από ειδικούς γιατρούς, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ. – Κέντρο Υγείας  Αρχαίας Ολυμπίας και απευθυνόταν σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, με προτεραιότητα σε όσες ανήκουν σε οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ο έλεγχος διεξήχθη στο χώρο του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οκτώ εθελοντές ιατροί, μέλη της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. εξέτασαν 260 συνολικά γυναίκες, έκαναν 173 υπερηχογραφήματα μαστού (βοηθητικά στην κλινική εξέταση) και λήφθηκαν 9 δείγματα για FNA.

      Μετά το πέρας του ελέγχου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, σε μία πολύ σεμνή τελετή στο Δημαρχείο, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τίμησε έργο της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. στο πρόσωπο του Προέδρου της Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη. Τιμητική πλακέτα, αντί αυτού, παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Δημήτρης Γροσομανίδης. Η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους τους εκπροσώπους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την απλόχερη φιλοξενία τους, καθώς και για την αναγνώριση στο έργο της εταιρίας.

      Ευχαρίστησε ακόμη την διευθύντρια του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας κα Καπόμπαση – Καρακίτσου για την πρόσκληση να επισκεφθεί την περιοχή με την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου, καθώς και τους εθελοντές ιατρούς που με τη δική τους, απλόχερη, συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν όλες οι εξετάσεις: Αλ Κοσβίνι-Καραγκίτσου Θεοδώρα, επιστημονικού συνεργάτη της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., γυναικολόγου, τέως δ/ντρια του νοσοκομείου “Έλενα” Αθηνών, Αλεβίζου Ρομίνα, χειρουργό, Γροσομανίδη Δημήτρη, χειρουργό μαστού, Κατσιάκη Νικόλαο, χειρουργό μαστού, Κορωνάρχη Δημήτρη, χειρουργό μαστού, Δρ.Κυριάκου Γρηγόρη, χειρουργό μαστού, Νικολαϊδου Μαριλία, γυναικολόγο, Πανούσης Δημήτρη, γυναικολόγο, Χατζόπουλο Κωνσταντίνο, χειρουργό μαστού, Ειρήνη Περαματζή, μαία, Ευαγγελία Μαρίζα, βοηθό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest