Ημερίδα με θέμα «Διαφορετικότητα και αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία» πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στο Πελόπιο.

Βασικός ομιλητής ήταν ο κ. Τάκης Γεωργακόπουλος, ψυχολόγος, ο οποίος μέσα από βιωματικά παιχνίδια, έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να κατανοήσουν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και να συνυπάρχουν με αυτά, χωρίς διάθεση αποκλεισμών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία τόνισε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, η οποία πρέπει να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία.

Εξάλλου η κα Ρόη Αντωνοπούλου παραβρέθηκε και στην καλοκαιρινή γιορτή του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο Μικρός Αρκούδος» στο Πελόπιο, η οποία είχε ως θέμα το ουράνιο τόξο. «Πάντα μετά την κακοκαιρία, βγαίνει το ουράνιο τόξο», ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης, όπως ανέφεραν οι δύο δασκάλες του Παιδικού Σταθμού, θέλοντας να ενθαρρύνουν τα παιδιά να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους!

Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούλιο και πριν διακόψουν τη λειτουργία τους για τον Αύγουστο, οι μικροί μας φίλοι του ΚΔΑΠ και του Παιδικού Σταθμού θα έχουν τη χαρά να επισκεφθούν όμορφα μέρη, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους διαδρομών, με στήριξη – αρωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest