Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Απριλίου στην ιταλική πόλη Camisano Vicentino εκδήλωση επιβεβαίωσης της αδελφοποίησης της πόλης με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, μια σχέση που μετρά σχεδόν εικοσαετία.

Η επιβεβαίωση της αδελφοποίησης έγινε καθώς το Camisano Vicentino έγινε από Κοινότητα Δήμος. Τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας εκπροσώπησε στην τελετή η Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων & Ολυμπισμού κα Ρόη Αντωνοπούλου, η οποία μετέφερε και εγκάρδιο μήνυμα φιλίας του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εορταστική βραδιά αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου, στα πλαίσια της οποίας παρατέθηκε δείπνο από τον Δήμο Camisano Vicentino, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη Βενετία.

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 στις 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, έγινε η δημόσια τελετή για την ανανέωση της αδελφοποίησης μεταξύ της πόλης Camisano Vicentino και της Αρχαίας Ολυμπίας (Ελλάδα) που είναι αδελφοποιημένες από το 2004 αλλά και μεταξύ Camisano Vicentino και Fuerte Olimpo (Παραγουάη), που είναι αδελφοποιημένες από το 2011.

Η κα Αντωνοπούλου στην τοποθέτησή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Αρχαία Ολυμπία, ως τόπος οικουμενικός, έλκει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως και ήδη έχει αδελφοποιηθεί με 13 πόλεις απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη πόλη της Ιταλίας. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Renzo Marangon για τη φιλοξενία και την διαχρονική εκτίμηση προς την Αρχαία Ολυμπία, τονίζοντας ότι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων θα ανταποδώσει στο κοντινό μέλλον αυτή τη φιλοξενία.

Παρών στις εκδηλώσεις και ο Ελληνικής καταγωγής πρώην Δήμαρχος Camisano Vicentino επί 15 συνεχή χρόνια κ. Λευτέρης Πρεζαλής, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, πρωτεργάτης της αδελφοποίησης το 2004, επί Δημαρχίας Αρχαίας Ολυμπίας του αειμνήστου Γιάννη Σκουλαρίκη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest