-Επαναληπτικά τεστ την Παρασκευή σε Χελιδόνι και Αχλαδινή

Νέα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στις Κοινότητες Χελιδονίου και Άσπρων Σπιτιών, με πρωτοβουλία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα στο Χελιδόνι πραγματοποιήθηκαν 128 τεστ εκ των οποίων 3 βρέθηκαν θετικά, ενώ στα Άσπρα Σπίτια και τα 53 τεστ που διενεργήθηκαν βγήκαν αρνητικά. Παρόντες στη διαδικασία στα Άσπρα Σπίτια ήταν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ενώ στο Χελιδόνι, εκτός του κ. Αρβανίτη, παρών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Βασίλης Γκολφίνος.

Μετά την ύπαρξη των τριών θετικών τεστ στο Χελιδόνι κρίθηκε απαραίτητος ο επαναληπτικός έλεγχος στην εν λόγω Κοινότητα. Έτσι την Παρασκευή 26 Μαρτίου και από τις 11πμ έως 1:30μμ θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικά τεστ στην πλατεία Χελιδονίου. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα τις ώρες 9 – 10:30πμ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει επαναληπτικά τεστ και στην Κοινότητα Αχλαδινής, στο Κοινοτικό γραφείο, έπειτα από την διαπίστωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Ο κ. Αρβανίτης σε δηλώσεις του κάνει έκκληση προς τους δημότες αλλά και σε όσους διέρχονται από τα όρια του Δήμου να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί και να τηρούν τα μέτρα: «Επιβάλλεται να μειωθούν τα κρούσματα ή και να μηδενίσουν ακόμη, διότι η υγεία είναι σε πρώτο πλάνο και πρέπει να μείνουμε όλοι ασφαλείς σ’ αυτή την πανδημία. Επιπλέον, το απαιτεί η ιδιαιτερότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ως τουριστικού προορισμού, καθώς πρέπει να είναι ένας ασφαλής προορισμός».

Χελιδόνι
Άσπρα Σπίτια
Άσπρα Σπίτια
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest