-Αρβανίτης: Επιτακτική ανάγκη – υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες

Η παρουσία ετεροδημοτών στα χωριά του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τον εορτασμό του Πάσχα αποτελεί ευκαιρία για καθαρισμό οικοπέδων, μια υποχρέωση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί απόντων των ιδιοκτητών.

Δεδομένου ότι η έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου είναι ήδη πολύ κοντά, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας και Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης απευθύνει έκκληση στους ετεροδημότες που θα βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους να φροντίσουν από τώρα αυτή τους την υποχρέωση γιατί αργότερα θα είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Σε δήλωσή του ο κ. Αρβανίτης αναφέρει:

«Όλοι οι δημότες έχουμε ευθύνη για τα αναγκαία μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών. Ένα από τα μέτρα αυτά είναι ο καθαρισμός οικοπέδων ή άλλων ιδιόκτητων εκτάσεων εντός των οικισμών και σε απόσταση μέχρι εκατό μέτρα από τα όριά τους. Ο καθαρισμός οικοπέδων που ανήκουν σε ετεροδημότες δεν είναι εφικτός όταν οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν. Όμως η παρουσία ετεροδημοτών στα χωριά μας για τις ημέρες του Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για να καθαριστούν οικόπεδα και αγροτεμάχια στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ή έστω να δρομολογηθεί ο καθαρισμός τους μέχρι το τέλος του μήνα, αφού σε λίγες μόλις μέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και τότε θα είναι δύσκολο να υλοποιήσουν αυτή την επιτακτική ανάγκη – υποχρέωση, αφού θα απουσιάζουν».

Σύμφωνα με το νόμο, οι ιδιοκτήτες είναι υποχρεωμένοι να φροντίσουν για την αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων, καθώς και για την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα ακίνητα, για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς». 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest