Από το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας

Με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα το παιδικό τμήμα του δωρεάν θεατρικού βιωματικού εργαστηρίου με τίτλο «Ένα Φάρμακο» και κάθε μέρα προστίθενται ολοένα και περισσότερες συμμετοχές. Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, στον οποίο την πρώτη μέρα έγινε ξενάγηση των μικρών μας φίλων από την κα Ρούλα Λεβεντούρη, ενώ τις επόμενες συνεχίζεται με διάφορα παιχνίδια που ενισχύουν την συνεργασία και έκφραση των παιδιών μέσω του θεάτρου καθώς και την επαφή τους με την ιστορία του μοναδικού αυτού χώρου.

Την Τρίτη το απόγευμα ξεκίνησε το τμήμα εφήβων και ενηλίκων, με ξενάγηση από τον αρχαιολόγο κ. Κώστα Αντωνόπουλο και στη συνέχεια τη σκυτάλη ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας, σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής και οι τρεις εξαιρετικές εισηγήτριές του: η σκηνοθέτης Ελεάννα Τσίχλη, η θεατρολόγος, φιλόλογος και μεταφράστρια Έλσα Ανδριανού και η ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός Αγγελική Tόμπρου.

Σκοπός του εργαστηρίου αποτελεί η παραγωγή πρωτότυπου δραματουργικού υλικού μέσα από τη σύνθεση προσωπικών βιωμάτων των συμμετεχόντων, με την καθοδήγηση των εισηγητών του. Στο εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε ομάδες πολιτών διαφορετικών ηλικιών μη εξειδικευμένων με το θέατρο και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 8 Αυγούστου, επιχειρείται η συστηματική ενασχόληση με το έργο του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Οι τέσσερις εισηγητές του εργαστηρίου (από αριστερά) Ελεάννα Τσίχλη, Αγγελική Τόμπρου, Θοδωρής Αμπαζής και Έλσα Ανδριανού.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest