Στην τουριστική ανάδειξη και προβολή της περιοχής μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής αποσκοπεί η πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου P.A.T.H.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι «Προώθηση τουριστικής ελκυστικότητας της Δυτικής Ελλάδας μέσω διαδρομών πεζοπορίας και εισαγωγή νέας τουριστικής προσέγγισης (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Δήμο καθώς αφορά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Επεσήμανε την ιδιαίτερη συγκυρία όπου, αφενός ο Δήμος έχει ξεκινήσει ενέργειες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, αφετέρου η Microsoft υλοποιεί στην Ολυμπία ένα μεγάλο ψηφιακό  έργο εικονικής πραγματικότητας στον αρχαιολογικό χώρο. Αναφέρθηκε ακόμη και στην υπό χρηματοδότηση μελέτη δημιουργίας μονοπατιών στο δρυοδάσος Φολόης που είναι ώριμη για ένταξη στο ΠΕΠ με 650.000 ευρώ το οποίο είναι ένα έργο που θα μπορούσε να συνδυαστεί και με το P.A.T.H. Χαιρετισμό επίσης έκανε και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ, δημοτικός σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, συγχαίροντας τους διοργανωτές για την προώθηση τέτοιων προγραμμάτων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ακολούθως ο διευθυντής της ΠΕΔ κ. Θεόδωρος Καμπέρος έκανε την παρουσίαση του προγράμματος τονίζοντας ότι η  δημιουργία των θεματικών  διαδρομών  πρόκειται να  ενισχυθεί από  την ανάπτυξη  μιας ολοκληρωμένης πολυμεσικής διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Προβλέπεται, επίσης, η ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων διαδρομών που θα επιτρέπουν την πρόσβαση σε ΑμεΑ.     

Ειδικότερα, η δημιουργία των ηλεκτρονικών θεματικών διαδρομών θα προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους και βιοποικιλότητας, χρησιμοποιώντας σημάνσεις QR code, διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές που επιτρέπουν σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά να περιηγηθεί στις επιλεγμένες διαδρομές (self-guiding tourism).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος ο οποίος έκανε και τον εναρκτήριο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της ΟΕΣΗ κ. Νίκος Καρυώτης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας, ο διευθυντής της ΑΝΟΛ κ. Νίκος Θεοφιλόπουλος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest