-Η εκκίνηση έγινε από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Με την επίσημη εκκίνησή του από το κέντρο της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, το 1ο Olympia Rally, διεθνής αγώνας μοτοσικλέτας, άρχισε να γράφει τη δική του ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Ελλάδας.

Η εκκίνηση του αγώνα, στον οποίο συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, έγινε το απόγευμα της Τρίτης, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης λόγω του covid-19. Το «παρών» στην εκκίνηση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπιακών Θεμάτων, κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Μαντάς, ο πρόεδρος της ΑΟΛΜΟ κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Βασίλης Τυλιγάδας, ο διοργανωτής του αγώνα κ. Δημήτρης Αθανασουλόπουλος, κ.α. οι οποίοι εξέφρασαν την κοινή βούληση για καθιέρωση του αγώνα ως αθλητικού θεσμού.

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου, οι αγωνιζόμενοι κατευθύνθηκαν βορειοδυτικά, προς το Φράγμα του Πηνειού και στις ομορφιές του Πηνειαίου Λάδωνα και της Φολόης, για να καταλήξουν στην Ολυμπία μετά από 8 ώρες και 250 χιλιόμετρα δράσης.

Την Πέμπτη 10 του μηνός θα είναι η μεγαλύτερη αγωνιστική ημέρα, καθώς οι αγωνιζόμενοι εκδράμουν προς Καλάβρυτα για μια υπέροχη διαδρομή στο Παναχαϊκό και στο Χελμό, για να επιστρέψουν κατά μήκους του ποταμού Λάδωνα προς τις περιοχές της Ηλείας μετά από 420 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου, έχουμε άλλη μια μεγάλη μέρα αλλά αυτή τη φορά ανατολικά! Μετά την Κρέστενα, οι αναβάτες κατευθύνονται προς Ανδρίτσαινα και Ναό Επικούριου Απόλλωνα, για να ανέβουν στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Γορτυνίας, από την Καρύταινα μέχρι τα Γορτυνιακά όρη και την Τεχνητή Λίμνη του Λάδωνα και από τα Λαγκάδια στα Τρόπαια (280 χιλιόμετρα). Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με μια ορεινή διάσχιση του Ερύμανθου, την 5η μέρα, σε υψόμετρο 1900 μέτρων για να καταλήξει στο δρυόδασος της Φολόης όπου και τερματίζει η αγωνιστική δράση, με επιστροφή στην Αρχαία Ολυμπία.

Ολλανδοί, Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Τσέχοι, Σλοβάκοι αλλά και δύο Έλληνες αναβάτες, ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης και ο Μιχάλης Πελούσης, θα απολαύσουν 1500 χωμάτινα χιλιόμετρα στον Νομό Ηλείας, στην Αχαΐα, την Αρκαδία και στη Μεσσηνία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest