Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 στην ιστορική τοποθεσία «Πούσι» Τ.Κ. Αχλαδινής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις νίκες των Ελλήνων κατά των Τούρκων, που έγιναν από τη 12η Μαΐου έως την 23η Ιουνίου 1821 με αποτέλεσμα τη συντριβή και την απώθηση των Τούρκων από το Λάλα.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-08:00: Έπαρση σημαίας στο Πούσι.

-10:00: Πέρας προσέλευσης κοινού.

-10:25: Πέρας προσέλευσης αρχών.

-10:28: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασιλείου Γιαννόπουλου.

-10:29: Προσέλευση Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργίου Στρατάκου.

-10:30: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Πουσίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού.

-Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.

-Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης καθώς και από τις αρχές του τόπου.

-Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.

-Εθνικός Ύμνος.

Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο καθηγητής φιλολογίας του Γυμνασίου Καράτουλα, κ. Γεώργιος Κουρκούτας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες της Αχλαδινής. Διοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε. Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Λόγω των έκτακτων αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του covid-19 οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση υγειονομικών διατάξεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest