Στη «σκιά» του Covid-19 γιορτάστηκε φέτος στις 23 Ιουνίου η Ολυμπιακή Ημέρα στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς οι εκδηλώσεις έγιναν μόνο στα σχολεία του Δήμου, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για μαζικές εκδηλώσεις.

Η παρουσία στην Αρχαία Ολυμπία του προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιώργου Αλικάκου, έδωσε έμφαση στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας. Ο κ. Αλικάκος, μαζί με την Αντιδήμαρχο Ολυμπιακών και Εκπαιδευτικών θεμάτων κα Ρόη Αντωνοπούλου, που είναι και επικεφαλής του Γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. Αρχαίας Ολυμπίας και τον υπεύθυνο αθλητικών δράσεων του Γραφείου ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Αντώνη Χρυσανθακόπουλο, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών συμβουλίων, επισκέφθηκαν σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης, όπου παρακολούθησαν εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών για την Ολυμπιακή Ημέρα. Οι εκπαιδευτικές δράσεις στράφηκαν κυρίως γύρω από 3 πυλώνες: «κινούμαι, μαθαίνω, ανακαλύπτω», ενώ πραγματοποιήθηκαν και εικαστικές δράσεις με θέμα το ολυμπιακό ιδεώδες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες επισκέψεων σε σχολεία ανέλαβαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης στη Δ.Ε. Λαμπείας και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Λύσσανδρος Παναγόπουλος στη Δ.Ε. Λασιώνος.

Αναμνηστικά δώρα και διπλώματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ε.Ο.Ε. και η ΕΘΝ.Ο.Α. μέσω του κ. Αλικάκου, διένειμαν στους μικρούς μαθητές καπελάκια με το σήμα της ΕΘΝ.Ο.Α. καθώς και διπλώματα συμμετοχής από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο με τα δώρα, όσο και με τις δράσεις  στις οποίες συμμετείχαν για την Ολυμπιακή Ημέρα. «Ως πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ, εκπροσωπώντας και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχω στον εορτασμό, εδώ, στην Αρχαία Ολυμπία», τόνισε ο κ. Αλικάκος, προσθέτοντας: «Στις προθέσεις μας είναι, μαζί με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμπαρίσταται, να μην υπάρχει ελληνόπουλο που να μην γνωρίζει τον Ολυμπιακό Ύμνο. Εύχομαι αυτό να γίνει πράξη μέσα στη χρονιά που διανύουμε». Η κα Αντωνοπούλου στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Δήμου, οι οποίοι έχουν συντελέσει στην εκμάθηση του Ολυμπιακού Ύμνου από τους μαθητές.

Εξάλλου, τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ έκανε ζωντανές συνδέσεις με δηλώσεις των κ.κ. Αλικάκου, Αντωνοπούλου και Χρυσανθακοπούλου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία της Ολυμπιακής Ημέρας για την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος γενικότερα. Δηλώσεις έκανε και ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού – Τουρισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest