Η Ολυμπιακή Ημέρα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, μία μεγάλη γιορτή,  που εορτάζεται στις 23 Ιουνίου κάθε χρόνο και στις πέντε ηπείρους και αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με την παρουσία του Προέδρου της κ. Γιώργου Αλικάκου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, διοργανώνει κάθε χρόνο αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, με στόχο την προβολή των ολυμπιακών αξιών και του ολυμπιακού κινήματος γενικότερα. Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, ο εορτασμός της Ολυμπιακής Ημέρας θα είναι και φέτος διαφορετικός και σε συμφωνία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ήδη ο Δήμος έχει ενημερώσει τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, προτείνοντας να εντάξουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους, την Τετάρτη 23 Ιουνίου (τις ώρες 10:00 – 11:30), την θεωρία της ιστορίας του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο αυτή την χρονική περίοδο ανακαινίζεται και να γνωρίσουν τον ιδρυτή του Γεώργιο Παπαστεφάνου – Προβατάκη. Είναι πολύ ενδιαφέρον για τους μαθητές να γνωρίσουν αυτή τη σημαντική δομή Ολυμπισμού που υπάρχει στην Αρχαία Ολυμπία και σύντομα θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό».

Πριν το πέρας της διδακτικής ώρας θα υπάρχει ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Αρχαίας Ολυμπίας, με χαιρετισμούς του Δημάρχου, του Προέδρου της ΕΘΝΟΑ, του Αντιπεριφερειάρχη Ολυμπιακών Θεμάτων και των αρμόδιων Αντιδημάρχων Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν και ερωτήσεις. Επίσης θα υπάρχει σύνδεση με παράρτημα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ρουμανίας της περιοχής του Brasov που και εκεί θα υπάρχει αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε σχολεία με θέμα την Ολυμπιακή Ημέρα.

Μετά το πέρας της σύνδεσης θα ακολουθήσουν αθλοπαιδιές στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Ημέρας. Τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί στα σχολεία ο σχετικός σύνδεσμος για τη διαδικτυακή αυτή συνάντηση ενώ στους μαθητές θα διανεμηθούν αναμνηστικά καπέλα και διπλώματα συμμετοχής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest