Ιδιαίτερα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, στις περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Αυτό προκύπτει από το αναβαθμισμένο έκτακτο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας που αναφέρει ότι τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου, οπότε θα αρχίσουν να εξασθενούν.  Η Πολιτική Προστασία, μέσω του τριψήφιου αριθμού 112, έστειλε σχετικό μήνυμα προς τους κατοίκους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για ιδιαίτερη προσοχή ενόψει της επιδείνωσης του καιρού.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης επικοινώνησε εκ νέου με όλους τους συναρμόδιους φορείς αλλά και τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου για συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται, ενώ έθεσε σε επιφυλακή το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τους εθελοντές και τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων που υπάρχουν στο σχετικό μνημόνιο, στα πλαίσια του σχεδίου «Δάρδανος». Ταυτόχρονα,  καλεί τους δημότες, κυρίως όσους διαμένουν στις ιδιαίτερα ευάλωτες πυρόπληκτες περιοχές, να επιδείξουν μεγάλη προσοχή, για την ασφάλειά τους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε χείμαρρους, ποτάμια, ιρλανδικές διαβάσεις και σε δέντρα που ενδεχομένως να πέσουν από τους ισχυρούς ανέμους, γι’ αυτό συνιστάται η αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης κατά την διάρκεια έντασης των καιρικών φαινομένων. Τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Επίσης πρέπει να έχουν διαθέσιμα τα τηλέφωνα των αρμόδιων τοπικών Αρχών (Αστυνομία 26240 22100, Πυροσβεστική Υπηρεσία 26240 22300, Πολιτική Προστασία Δήμου 26240 29081, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας 6978584111) σε περίπτωση που πιθανόν χρειαστεί η συνδρομή τους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest