Επίσκεψη στο Βιολογικό Καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποίησε το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου. Τους μαθητές καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Μαρούντας ο οποίος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

Ο μηχανολόγος της ΔΕΥΑ κ. Θάνος Ράπτης έκανε μια πιο αναλυτική περιγραφή για το πώς γίνεται επεξεργασία στα λύματα ώστε στο τέλος να βγαίνει καθαρό νερό. Οι μαθητές έκαναν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις πάνω στη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, στις οποίες απάντησαν τόσο οι κ.κ. Μαρούντας και Ράπτης όσο και ο εργαζόμενος της ΔΕΥΑ κ. Χαράλαμπος Νικολόπουλος. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑ, στο τέλος της επίσκεψης, προσέφεραν γλυκό και νερό στους μαθητές, οι οποίοι εν συνεχεία επισκέφθηκαν το μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του φράγματος ποταμού Αλφειού.

«Σκοπός της συγκεκριμένης επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των νέων ανθρώπων με την σωστή διαχείριση των λυμάτων και την δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούντας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεταφορά των μαθητών από και προς το Βιολογικό Καθαρισμό και το φράγμα Αλφειού έγινε με οχήματα του Δήμου, με μέριμνα του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Βασίλη Αρβανίτη.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest