Τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας επισκέφθηκε αντιπροσωπεία Γερμανών Πανεπιστημιακών Καθηγητών και συζήτησαν με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο την προοπτική κοινής δράσης σε ολυμπιακά και ακαδημαϊκά θέματα.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Καθηγητής κ. Manfred Laemmer ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γερμανικού Ολυμπιακού Ινστιτούτου και της Γερμανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας από το 1993. Ο κ. Γεωργιόπουλος καλωσορίζοντας τον κ. Laemmer και τους συναδέλφους του αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και στη συμβολή της γερμανικής αρχαιολογικής επιστήμης στην ανακάλυψη της Αρχαίας Ολυμπίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες του Δήμου να καταστεί έδρα δομών παιδείας και πολιτισμού, ενώ ευχήθηκε να δημιουργηθούν οι συνθήκες μιας καλής συνεργασίας με τους Γερμανούς Πανεπιστημιακούς σε θέματα ακαδημαϊκού αλλά και ολυμπιακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Laemmer από την πλευρά του ανέφερε, ότι έλαβε πρόταση από τη Γαλλική Ολυμπιακή Ακαδημία για συνεργασία με την Γερμανική και Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, η οποία θα ήταν ιδανικό να γίνει στην Αρχαία Ολυμπία με τη μορφή διαφόρων events. Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετική την εν δυνάμει αυτή συνεργασία, καθώς η Γερμανία σχετίζεται με τις ανασκαφές στην Ολυμπία και η Γαλλία με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Πιερ ντε Κουμπερτέν.

Ο παριστάμενος ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος, συνδεόμενος με τον κ. Laemmer με μακροχρόνια φιλία, υπογράμμισε ότι ο Καθηγητής επισκέπτεται την Ολυμπία από το 1959, υπήρξε φοιτητής του εμπνευστή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της λαμπαδηδρομίας, Carl Deam, τον οποίο και διαδέχθηκε στην έδρα του στο Πανεπιστήμιο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest