Αξιοποιούνται επιτέλους οι πόροι της ΣΑΤΑ

Στην ασφαλτόστρωση κατεστραμμένων τμημάτων δρόμων και την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων εντός των οικισμών Κούμανι και Νεμούτας προχώρησε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με πιστώσεις από τη ΣΑΤΑ.  

Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων ανέρχεται στις 128.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχα έργα έχουν δρομολογηθεί και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Την εκτέλεση των εργασιών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Φλέσσας. Να σημειωθεί ότι για περισσότερα από έξι χρόνια η ΣΑΤΑ στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας παρέμενε αναξιοποίητη με αποτέλεσμα να στερούνται οι Κοινότητες πολύτιμων πόρων για έργα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε:

«Καθήκον της Δημοτικής μας Αρχής είναι να διασφαλίζει στους κατοίκους του Δήμου μας υποδομές αντάξιες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Αυτές οι υποδομές δεν είναι παντού άρτιες, ιδίως σε ορισμένες Κοινότητες μακριά από την έδρα του Δήμου. Υπάρχουν φθορές και ελλείψεις που σε ορισμένες περιπτώσεις χρονίζουν και η ανάγκη αποκατάστασής τους γίνεται επιτακτική. Ξεκινώντας από το Κούμανι και τη Νεμούτα, εφαρμόζουμε ένα πλάνο παρεμβάσεων που θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Κοινότητες του Δήμου μας. Αξιοποιούμε πόρους της ΣΑΤΑ αλλά και κάθε διαθέσιμη χρηματοδότηση προκειμένου να βελτιώσουμε τις υποδομές αυτές, τους δρόμους, τους κοινόχρηστους χώρους, τα δίκτυα. Αυτές οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας, υπηρετώντας έναν από τους βασικούς στόχους μας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής».      

Από την πλευρά του ο κ. Φλέσσας ανέφερε: «Με σχεδιασμό και αποφασιστικότητα προχωράμε στην υλοποίηση των προγραμματισμένων έργων στο Δήμο μας. Παρά τις αντιξοότητες που κατά καιρούς προκύπτουν (πανδημία, πυρκαγιές κλπ) συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στις Κοινότητες. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των έργων σε όλο το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ακολουθώντας μια ισόρροπη ανάπτυξη. Παρεμβάσεις αντίστοιχες με τα δύο παραπάνω έργα μπορεί να είναι μικρού εύρους αλλά συμβάλλουν θετικά στις τοπικές κοινωνίες. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις στις ίδιες αλλά και σε άλλες Κοινότητες, έτσι ώστε να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συνδημότες μας».

Κούμανι
Κούμανι
Νεμούτα
Νεμούτα
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest