Εξαιρείται τελικά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας από το επίπεδο του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) που είχε καταρχάς ανακοινωθεί μαζί με άλλους 5 Δήμους της Ηλείας, κατά την ενημέρωση του αρμόδιου Υφυπουργού. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η υπερβολική αρχική εκτίμηση για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς θα ήταν άστοχο να τεθεί σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου εξαιτίας μόνο τριών (3) κρουσμάτων σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται ότι μαζί με τον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων εξαιρείται από το επίπεδο αυξημένου κινδύνου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Το εν λόγω σημείο του ΦΕΚ αναφέρει συγκεκριμένα:

Η αρχική ανακοίνωση πάντως προκάλεσε ερωτηματικά και προβληματισμό στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά έστω και αργά αποκαταστάθηκε, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Βέβαια, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι χαλαρώνουμε, αλλά συνεχίζουμε να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας πραγματοποιεί συνεχή τεστ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε διάφορα σημεία, όπου πρέπει να προσέρχονται όλοι οι δημότες, γιατί αυτή η διαδικασία, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να κρατήσουμε μακριά τον κίνδυνο προσβολής από τον Covid-19.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest