-Παρέμβαση Γεωργιόπουλου για παράταση αναστολής πληρωμής οφειλών πυρόπληκτων επαγγελματιών

Αποδεκτό έκανε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για παράταση κήρυξης των Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, με την 649/28-01-2022 απόφασή του ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, απαντώντας στο υπ’ αριθμόν 381/26-01-2022 έγγραφο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αναφέρει ότι: «Αποφασίζουμε την παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 04-08-2021 στην παραπάνω περιοχή, δεν έχει ολοκληρωθεί. Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύσει για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 04 Αυγούστου 2022».

Στο αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αναφερόταν ότι οι συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δυσμενείς για το σύνολο των υποδομών του Δήμου (αγροτικό – δημοτικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και για την άρση κατολισθήσεων, καταπτώσεων κλπ), η αποκατάσταση των οποίων θα απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Παρέμβαση σε Βεσυρόπουλο για οφειλές πυρόπληκτων

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, σε συνέχεια προηγούμενης επικοινωνίας του με το Υπουργείο Οικονομικών, αμέσως μετά την απόφαση παράτασης κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, απέστειλε στον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο επιστολή, ζητώντας, κατ’ αντιστοιχία, την παράταση αναστολής πληρωμής των οφειλών πυρόπληκτων επιχειρηματιών. Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει:

«Με την υπ΄αριθμ. Α. 1189/18-8-2021 (ΦΕΚ 3862/19-8-2021) Απόφασή σας, παρατείνατε μέχρι 04/02/2022 τις προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις Δημοτικές Ενότητες Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σας διαβιβάζω την υπ’ αριθμ. 649/28-01-2022 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με θέμα την παράταση κήρυξης της κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Ενοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, για έξι μήνες.

Ενόψει αυτού και δεδομένου ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας από την καταστροφή του παραγωγικού ιστού συνεχίζονται, καθότι δεν υπήρξε επαρκής χρόνος για οικονομική ανάκαμψη των επιχειρήσεων, εξαιτίας της μειωμένης ελαιοπαραγωγής, που οφείλεται στην πρόσφατη πυρκαγιά και της μηδενικής τουριστικής κίνησης κατά τη χειμερινή περίοδο, ζητάμε να εξετάσετε τη δυνατότητα νέας παράτασης της αναστολής πληρωμής των οφειλών. Θεωρούμε πως αποτελεί την ελάχιστη συνεισφορά σε μια δεινά χειμαζόμενη περιοχή».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest