-Από την Χοροκίνηση, στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων

“Αφεντικό, φώναξε, έχω πολλά να σου πω (…) μα δεν πάει η γλώσσα μου… θα τα χορέψω το λοιπόν!” …λέει ο Ζορμπάς του Καζαντζάκη και σε μια φράση περικλείει όλο το νόημα του χορού στη ζωή μας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού λοιπόν (29 Απριλίου), η Σχολή Χορού “Χοροκίνηση” οργανώνει για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία flash mob. Η εκδήλωση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας με ελεύθερη είσοδο.

Flash mob (από το αγγλικό flash, που νοείται ως μια εκδήλωση, γρήγορη, απότομη, και mob, το πλήθος) είναι ένας νεολογισμός που επινοήθηκε το 2003 για να υποδηλώσει μια ξαφνική συγκέντρωση ομάδας ανθρώπων σε δημόσιο χώρο, η οποία διαλύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, με κοινό σκοπό την εφαρμογή στην πράξη μια ασυνήθιστης δράσης.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα συναντήσετε τους χορευτές της σχολής, στο χώρο του παλιού δημαρχείου, στις 20:30, όπου θα χορέψουν – παρουσιάσουν ικαριώτικο (παραδοσιακός), bachata (latin), shim sham (swing) και sevillana (flamenco), ενώ μετά την παρουσίασή τους θα ακολουθήσει ανοιχτό party.

Η παρουσία όλων μας θα ομορφύνει τη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest