-Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του Δήμου

Γαστρονομία υψηλού επιπέδου είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έγινε από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων για την τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η εκδήλωση που ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχής κόσμου, άρχισε στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου στον εξωτερικό στεγασμένο χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, με την Διαπολιτισμική Ολυμπιακή Γαστρονομία. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, καλωσορίζοντας τα μέλη της Λ.Α.Ε.Γ. αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τον Δήμο η γαστρονομία, τονίζοντας ότι αποτελεί βασικό κριτήριο για τη διεύρυνση του τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής και την μύηση του σύγχρονου επισκέπτη και σε γευστικές εμπειρίες. Ο κ. Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη για τη στήριξή τους μέσω της προγραμματικής σύμβασης, καθώς επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Νίκο Κοροβέση για την πολύτιμη συμβολή τους. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο πρόεδρος της Λ.Α.Ε.Γ. κ. Στυλιανός Δίγκας και ο σεφ κ. Νίκος

Χρυσανθόπουλος, ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με την Ολυμπία.

Διαπολιτισμική Ολυμπιακή Γαστρονομία είναι το πάντρεμα του Γαστρονομικού Πολιτισμού σε συνεργασία με σεφ του εξωτερικού που ήρθαν στην Ολυμπία και μαγείρεψαν με τοπικά προϊόντα. Οι συνταγές που έκαναν οι καταξιωμένοι σεφ παραχωρήθηκαν στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για τη χρήση και προώθησή τους σε εστιατόρια της περιοχής ως εναλλακτικό μενού, ώστε να ενταχθούν στη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου οι σεφ έκαναν μια προσέγγιση στις γεύσεις των αρχαίων Ελλήνων και ειδικότερα στη διατροφή των αρχαίων αθλητών κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και προσφέρθηκαν στον κόσμο μερίδες σε μπουφέ. Η τριήμερη

γαστρονομική εκδήλωση έκλεισε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες γνωρίστηκαν με τον άκρατο και κεκραμένο οίνο καθώς και με οινικές μίξεις με άλλα υλικά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία εποχή. Η γευσιγνωσία προσφέρθηκε μαζί με finger food, με υλικά από τα τοπικά προϊόντα της Αρχαίας Ολυμπίας.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest