Επιστρέφοντας από την Αθήνα όπου είχε επί διήμερο επαφές για θέματα του Δήμου, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος σχολίασε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης για τις πυρκαγιές του 2007. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε:

«Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν μπορεί παρά να κατακρίνει τον αδιανόητο και απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο προσέγγισε ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας την ανείπωτη τραγωδία που βίωσε ο τόπος μας τον Αύγουστο του 2007 καθώς και την ανοχή που επέδειξε ο παραιτηθείς Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιος Λιβανός στα λεγόμενα του κ. Δούκα.

Όσοι κινούμαστε στη δημόσια σφαίρα και έχουμε ταχθεί στην υπηρεσία των πολιτών, οφείλουμε να λειτουργούμε με σεβασμό στους πολίτες και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο σε επίπεδο ενεργειών όσο και στην εκφορά του δημόσιου λόγου. Το γεγονός αυτό, στις διαστάσεις που δημοσιοποιήθηκε, έφερε στο προσκήνιο την άδικη και ατυχή διαχείριση αυτής της τραγωδίας. Μιας τραγωδίας για την οποία κανένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ στην Ηλεία, ικανό να αποκαταστήσει την καταστροφή με τρόπο βιώσιμο και αποτελεσματικό.

Ειδικά για την Αρχαία Ολυμπία, όπου βιώνουμε τις ολέθριες συνέπειες μιας νέας τεράστιας καταστροφής, δημιουργούνται δυσάρεστοι συνειρμοί μετά τις δηλώσεις αυτές. Θέλω να επισημάνω πάντως ότι η σημερινή Κυβέρνηση έχει εκφράσει τη βούληση υλοποίησης ενός ειδικού σχεδίου ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Μόνο μ’ ένα τέτοιο σχέδιο θα αποκτήσει προοπτική αυτός ο πολύπαθος τόπος».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest