-Δήλωση Δημάρχου για την άσκηση ετοιμότητας – πυροπροστασίας

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης άσκησης πυροπροστασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή άσκηση ετοιμότητας και πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας νομίζω ότι ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος και επιχειρησιακή διάταξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή.

Η παρουσία στην Ολυμπία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Κρίσης κ. Χρήστου Στυλιανίδη, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον σημαντικό αυτό τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχουμε εθνικό χρέος να προστατέψουμε κατά προτεραιότητα. Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να εφαρμοστεί στην πράξη οποιοδήποτε σενάριο πυρκαγιάς ή άλλης φυσικής καταστροφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Σε περίπτωση όμως που συμβεί το απευκταίο, η επιτυχής έκβαση της σημερινής άσκησης εγγυάται ότι και σε πραγματικές συνθήκες θα υπάρξει άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με όσα μέσα αλλά και ανθρώπινο δυναμικό έχει στη διάθεσή του, θα είναι πάντα αρωγός στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αποτελεσματική προστασία του τόπου από κάθε φυσική καταστροφή».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Αρβανίτης που είχε αναλάβει τον συντονισμό από πλευράς Δήμου, έκανε λόγο για άψογη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ συνεχάρη το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας “ΔΙΑΣ” για τη συμμετοχή τους στην άσκηση και μάλιστα ημέρα Σάββατο που έχουν ρεπό.

Τους Υπουργούς συνόδευσαν στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της Κοινής Ομάδας Εργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κώστας Καρτάλης, καθώς και τα μέλη της ίδιας ομάδας εργασίας, διευθυντές και στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ εδώ: https://www.culture.gov.gr/el/Information/SitePages/view.aspx?nID=4239

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest