Την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για επέκταση του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» μέχρι την Αρχαία Ολυμπία εξέφρασε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιόπουλος που παραβρέθηκε στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο εργοτάξιο της Ολυμπίας Οδού στο Γεράκι Αμαλιάδας, μετά το τέλος της εκδήλωσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να συνεχιστεί ο αυτοκινητόδρομος “Πάτρα – Πύργος” μέχρι την Αρχαία Ολυμπία, μας γεμίζει ικανοποίηση και χαρά, γιατί, πέραν της σημαντικής αναπτυξιακής αξίας του ως έργου, δικαιώνει τις προσπάθειές μας να το διεκδικήσουμε σθεναρά.

Ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να φέρουμε στο προσκήνιο το δίκαιο, διαχρονικό και πολυδιάστατο αίτημα όχι μόνο των κατοίκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και όλων των Ηλείων, να φτάσει ο δρόμος στην Ολυμπία. Το θέσαμε επίσημα τέσσερις μήνες πριν, όταν ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και για πρώτη φορά δεσμεύθηκε δημόσια για έναν αυτοκινητόδρομο “Πάτρα – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία”.

Η δημόσια εκείνη δέσμευση του Πρωθυπουργού μας ικανοποίησε βαθύτατα αλλά δεν επαναπαυτήκαμε. Το διάστημα που ακολούθησε, προσπαθήσαμε να, κρατήσουμε ενεργή και ζώσα αυτή τη δέσμευση, μέχρι την σημερινή επαναδιατύπωσή της από τον κ. Μητσοτάκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυβερνητικούς Βουλευτές και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που βοήθησαν στην εξέλιξη αυτή.

Θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος, θέτοντας στη διάθεση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης όλες τις δυνάμεις μας για την υλοποίηση της σημαντικής αυτής εξαγγελίας».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest